Producţia industrială a fost mai mică în primele zece luni atât ca serie brută (-0,9%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-1,4%), faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I – 31.X.2022, comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 0,9%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,8%) şi industriei extractive (-4%)”, arată datele INS.

Industria prelucrătoare a crescut cu 0,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.X.2022, comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2021, a fost mai mică cu 1,4%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,7%), industria extractivă (-4%) şi industria prelucrătoare (-0,1%).

În luna octombrie 2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 2,6%.

Industria prelucrătoare a scăzut cu 3,2%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 2,5%, respectiv cu 0,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,4%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7%) şi industriei prelucrătoare (-0,2%).

Industria extractivă a crescut cu 0,1%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 0,1%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-18,8%) şi industriei extractive (-5,1%).

Industria prelucrătoare a crescut cu 3,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+4,1%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 18,%, respectiv cu 5%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.