Producţia industrială a scăzut în primele opt luni ale acestui an atât ca serie brută cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%, comparativ cu perioada similară din 2019, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În luna august 2020, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 10,5% ca serie brută şi a crescut cu 3,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mică cu 4,3% ca serie brută şi cu 5,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În perioada 1 ianuarie – 31 august 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie –31 august 2019, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%”, arată datele INS.

Indicele producţiei industriale (IPI) este un indice de volum şi măsoară evoluţia rezultatelor activităţilor cu caracter industrial dintr-o perioadă faţă de alta.

În luna august 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 10,5%, din cauza scăderilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-12,1%), industria extractivă (-3,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,1%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 3,9%. Industria prelucrătoare a crescut cu 4,2%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 3,7%, respectiv cu 1,2%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 4,3%, ca urmare a scăderilor din industria extractivă (-10,5%), industria prelucrătoare (-4,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,6%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 5,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-10,2%), industria prelucrătoare (-4,6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,9%).

În perioada ianuarie-august 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 13,7%, din cauza scăderilor din industria prelucrătoare (-15,2%), industria extractivă (-10,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,7%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-august 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a scăzut cu 14,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-15,3%), industria extractivă (-10,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,4%).

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.