Producţia industrială a fost mai mică în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2019, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6% în ambele cazuri, potrivit datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna februarie 2020, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 4,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 3,2% ca serie brută şi cu 2,6% caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2019, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6% fiecare", arată INS.

În luna februarie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,5%. Industria prelucrătoare a crescut cu 8,0%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 11,2%, respectiv cu 1,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,7%, creştere susţinută de industria extractivă (+4,4%) şi industria prelucrătoare (+0,1%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,8%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,2%), industria prelucrătoare (-2,5%) şi industria extractivă (-1,2%).

"Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,6%, din cauza scăderilor înregistrate deproducţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1%) şi industria prelucrătoare (-3,2%). Industria extractivă a crescut cu 1,8%", arată datele INS.

În primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada 1 ianuarie –28 februarie 2019, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,6%, ca efect al scăderilor din producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,8%), industria prelucrătoare (-1,9%) şi industria extractivă (-1,7%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2019, a fost mai mică cu 2,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,6%) şi industria prelucrătoare (-2,6%). Industria extractivă a rămas la acelaşi nivel.

"Informaţiile din acest comunicat de presă (februarie 2020) nu surprind impactul crizei Covid-19. Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem constienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei şi societăţii noastre. În măsura posibilului, vom continua să colectăm informaţii statistice, pentru a putea oferi informaţii esenţiale care vor surprinde situaţia în schimbare începând cu luna martie 2020. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice", precizează INS.

Indicii producţiei industriale descriu evoluţia industriei pe total, secţiuni (industria extractivă, prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat).


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.