În luna noiembrie 2019, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 2,8% ca serie brută şi cu 0,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), care precizează că, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv cu 7,7%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a scăzut cu 2,2% ca serie brută şi cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

"În luna noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 2,8%, ca urmare a scăderilor industriei prelucrătoare (-4,1%) şi industriei extractive (-3,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,1%", informează INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,2%, ca efect al scăderilor înregistrate deindustria extractivă (-1,8%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,3%).

Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel, arată datele INS.

"Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 5,6%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,5%), industria extractivă (-5,5%) şi industria prelucrătoare (-5%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 7,7%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1%), industriei extractive (-5,4%) şi industriei prelucrătoare (-4,6 %)", arată INS.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială (serie brută )a fost mai mică cu 2,2%, ca efect al scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,7%), industria extractivă (-2,7%) şi industria prelucrătoare (-1,9%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, a scăzut cu 3,3%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,6%, industria extractivă cu 2,7% şi industria prelucrătoare cu 2,3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.