Lungimea reţelei de distribuţie a apei potabile a ajuns anul trecut la 82.090 de kilometri, cu 3% mai mare faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din total, 30.093 de kilometri erau în municipii şi oraşe.

În plus, apă potabilă distribuită consumatorilor a crescut anul trecut cu 0,8%, la 746,4 milioane metri cubi. Din această cantitate, apa potabilă distribuită pentru uz casnic a fost de 561,8 milioane metri cubi, reprezentând 75,3% din total.

Proporţia apei potabile distribuită consumatorilor care au instalate apometre, în totalul distribuit, este de 95,1%, diferenţa de cantitate de apă potabilă distribuită fiind înregistrată în sistem “pauşal”.

Lungimea a conductelor de canalizare a fost de 36.345 de kilometri, cu 5,8% mai mare faţă de anul 2016.

Totodată, lungimea reţelei de distribuţie a gazelor naturale a fost de 40.256 de kilometri, cu 1,5% mai mare faţă de anul precedent.

Volumul gazelor naturale distribuite la sfârşitul anului 2017 a fost de 9,18 miliarde metri cubi, cu 788,5 milioane metri cubi mai mult faţă de anul precedent.

Din totalul volumului gazelor naturale distribuite în anul 2017, 3,156 miliarde metri cubi au fost destinate consumului casnic, reprezentând 34,4% faţă de volumul total al gazelor naturale distribuite. Din volumul total al gazelor distribuite, 90,7% au fost distribuite în mediul urban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.