Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în termeni nominali cu 5,5% în primele 11 luni din 2020, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019 au scăzut pe ansamblu cu 5,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (-11,7%), industria bunurilor de capital (-5,8) şi în industria bunurilor intermediare (-5,7%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 20,3%”, arată datele INS.

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, au scăzut, pe ansamblu, cu 5,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate în: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-16,2%), industria bunurilor de capital (-6,6%), industria bunurilor intermediare (-3,3%) şi industria bunurilor de uz curent (-2,1%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut, pe ansamblu, cu 10,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+17,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,9%) şi în industria bunurilor intermediare (+3,9%).

Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 13,9%.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.