Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în primele patru luni, cu 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1.I-30.IV.2022, comparativ cu perioada 1.I30.IV.2021, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 20%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+32,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+30,2%), industria bunurilor de uz curent (+21,3%) şi în industria bunurilor de capital (+12,4%)”, arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, au scăzut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 10,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-29,4%), industria bunurilor intermediare (-13,4%), industria bunurilor de capital (- 8,1%) şi în industria bunurilor de uz curent (-4,9%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 13%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+17%), industria bunurilor intermediare (+14,2%), industria bunurilor de capital (+12,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,6%).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.