Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, în termeni nominali, cu 4,6%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna februarie 2020, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut atât faţă de luna precedentă cu 4,8% cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 5,4%. În perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 4,6%", arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna februarie 2020, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 4,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14,8%), industria bunurilor intermediare (+5,8%), industria bunurilor de capital (+3,9%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,8%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna februarie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 5,4%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+27,2%), industria bunurilor de capital (+6,8%) şi industria bunurilor intermediare (+3,1%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 4,7%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019 au crescut pe ansamblu cu 4,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,4%), industria bunurilor de capital (+6,2%) şi industria bunurilor intermediare (+1,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 1,6%.

"Informaţiile din acest comunicat de presă (februarie 2020) nu surprind impactul crizei Covid-19. Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem constienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei şi societăţii noastre. În măsura posibilului, vom continua să colectăm informaţii statistice, pentru a putea oferi informaţii esenţiale care vor surprinde situaţia în schimbare începând cu luna martie 2020. Apreciem sprijinul continuual respondenţilor noştri la cercetarile statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice", precizează INS.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.