Comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut, în termeni nominali, cu 21,6%, în primele cinci luni ale anuljui, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1.I-31.V.2022, comparativ cu perioada 1.I31.V.2021, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 21,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+31,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+30,9%), industria bunurilor de uz curent (+23,4%) şi în industria bunurilor de capital (+15,2%)”, arată INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 7,5%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,3%), industria bunurilor intermediare (+13,9%), industria bunurilor de uz curent (+8,6%) şi în industria bunurilor de capital (+3%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna mai 2022, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 28,1%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+33,7%), industria bunurilor de uz curent (+32%), industria bunurilor intermediare (+27,8%) şi în industria bunurilor de capital (+27,6%).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.