Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 7%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Numai în luna martie, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut atât faţă de luna precedentă cu 8,1%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 15,3%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 martie 2020 au crescut pe ansamblu cu 7%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+23,5%), industria bunurilor intermediare (+12,8%) şi înindustria bunurilor de capital (+5,7%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 13,5%", arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, au crescut, pe ansamblu, cu 8,1%, datorită creşterilor înregistrate înindustria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18,7%), în industria bunurilor de capital (+9,5%) şi industria bunurilor intermediare (+6,6%).

Scădere a înregistrat industria bunurilor de uz curent (-3,7%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna martie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut, pe ansamblu, cu 15,3%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+22,1%), industria bunurilor de capital (+17,9%) şi în industria bunurilor intermediare (+17,3%).

Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 17,3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.