Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, primele două luni, în termeni nominali, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 18,6%, respectiv cu 20,6%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I-28.II.2023 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 18,6%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+22,2%), activităţile de transporturi (+20,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,2%) şi activitǎţile de comunicaţii (+4%)”, arată datele INS.

În primele două luni, comparativ cu perioada similară din 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 20,6%.

Februarie 2023 comparativ cu ianuarie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (+11,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8%), activităţile de comunicaţii (+2,8%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,1%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1%.

Februarie 2023 comparativ cu februarie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 17,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,3%), activităţile de transporturi (+19,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,3%) şi din activităţile de comunicaţii (+6,2%).

 Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 19,4%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.