Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, faţă de luna ianuarie 2022, atât ca serie brută cu 19,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 21,9%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a scăzut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, faţă de luna decembrie 2022, ca serie brută cu 18,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,7%. Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, faţă de luna ianuarie 2022, atât ca serie brută cu 19,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 21,9%”, arată datele INS.

Ianuarie 2023 comparativ cu decembrie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a scăzut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 18,1%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-23,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-22,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-20,4%), activităţile de comunicaţii (-16,3%) şi din activităţile de transporturi (-12,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 0,7%.

Ianuarie 2023 comparativ cu ianuarie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 19,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+23,7%), activităţile de transporturi (+21,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+19,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,8%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,8%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 21,9%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.