Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 7,6% în primele 11 luni din 2020, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019, a scăzut, pe ansamblu, cu 7,6%, ca urmare a scăderii industriei extractive (-12,1%) şi industriei prelucrătoare (-7,5%). Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-33,8%), industria bunurilor de capital (-8,6%), industria bunurilor intermediare (-3,8%) şi industria bunurilor de uz curent (-3,1%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 2,6%”, arată INS.

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut, pe total, cu 4,6%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-4,8%). Industria extractivă a crescut cu 2,1%.

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-7%), industria bunurilor intermediare (-6,5%), industria bunurilor de uz curent (-6%) şi industria bunurilor de capital (-3%). Industria energetică a crescut cu 2,8%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2020, faţă de luna noiembrie 2019, a crescut, pe ansamblu, cu 1,2%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+1,6%).

Industria extractivă a scăzut cu 9,5%. Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+13,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%) şi industria bunurilor intermediare (+1,6%).

Scăderi au înregistrat: industria energetică (-30,5%) şi industria bunurilor de uz curent (-8%).

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe. Indicii valorici ai cifrei de afaceri sunt indici de tip Laspeyres şi măsoară evoluţia acesteia pe total, secţiuni, diviziuni CAEN Rev.2, precum şi pe marile grupe industriale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.