Vehiculele electrice noi din România au reuşit să depăşească pragul de 11% în acest an, după ce în luna octombrie s-a înregistrat o nouă depăşire a cotei de 10%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe înamtriculări de maşini electrice, după ponderea în totalul vânzărilor, au fost în lunile martie şi aprilie, relevă datele analizate de Profit.ro.

Înmatriculările de autoturisme electrice (inclusiv maşinile plug-in hybrid) s-au ridicat în luna octombrie la 1.096 de unităţi, un număr mai mic comparativ cu ultimele patru luni anterioare, dar se situează la limita mediei lunare din acest an, potrivit cifrelor APIA.

În total, în România au fost înmatriculate 11.645 autoturisme electrice, pe primele zece luni ale anului, ceea ce menţine ridicată ponderea acestor vehicule în totalul vânzărilor, la 11,1%.

În acelaşi timp, vehiculele hibrid au înregistrat şi ele un volum de 1018 unităţi, aproape la egalitate cu cele electrice, astfel că, împreună, cele două categorii de autoturisme însumează în acest moment o cotă de piaţă de 20,8%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.