Inflaţia din zona euro a depăşit în luna mai ţinta oficială a Băncii Centrale Europene (BCE), amplificând dificultăţile de comunicare ale reprezentanţilor instituţiei, care sunt dispuşi deocamdată să accepte preţuri mai mari, dar care s-ar putea confrunta cu nemulţumirea consumatorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor publicate marţi de biroul european de statistică, Eurostat, inflaţia din zona euro a accelerat la 2% în luna mai, cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul anului 2018, de la 1,6% în aprilie, din cauza costurilor mai mari ale energiei.

Ţinta oficială de inflaţie a BCE este de aproape 2%.

Analiştii intervievaţi de Reuters anticipau o inflaţie de 1,9%.

Este improbabil ca inflaţia să fi atins nivelul de vârf în luna mai şi s-ar putea apropia de 2,5% pe parcursul acestui an, pe măsură ce redresarea din criza provocată de pandemie va exercita presiuni de creştere a preţurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.