Infineon este gata să cheltuie câteva miliarde de euro pentru o ţintă corectă de preluare, în timp ce caută achiziţii pentru a-şi stimula creşterea, a declarat directorul general al companiei, Jochen Hanebeck, într-un interviu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul german de cipuri este în permanenţă ”în căutare” pentru companii potrivite, a declarat Hanebeck publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

”O văd în intervalul de până la câteva miliarde (euro)”, a mai spus acesta.

Planurile vin într-un moment în care cererea de cipuri folosite în orice, de la smartphone-uri la maşini, este în creştere şi blocajele lanţului de aprovizionare care durează aproape doi ani au afectat industriile globale, de la producţia auto până la asistenţă medicală şi telecomunicaţii.

Infineon, care a raportat o creştere cu 63% a profitului pe segmentul cipurilor, la 3,4 miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari), în anul fiscal care s-a încheiat pe 30 septembrie, a declarat că anticipează o creştere în special în electromobilitate, conducere autonomă, energie regenerabilă, centre de date şi aşa-numitul internet al lucrurilor.

CEO-ul nu a comentat despre companiile care ar putea fi interesante pentru a fi preluate. El a spus că Infineon şi-ar putea extinde portofoliul în mai multe domenii, inclusiv semiconductori pentru sectorul energetic, senzori, software şi inteligenţă artificială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.