O modificare în configurarea serverelor a fost cauza problemelor întâmpinate de toate serviciile Facebook miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Facebook a emis prima comunicare oficială cu privire la cauzele care au stat la baza indisponibilităţii serviciilor sale de la mijlocul acestei săptămâni, după ce într-o primă fază, înainte de rezolvarea problemei, a spus doar că nu este vorba de un atac cibernetic.

Într-o postare pe propria pagina din cadrul propriei reţele sociale, Facebook îşi cere scuze pentru faptul că mulţi utilizatori nu au putut accesa serviciile companiei şi dă vină pe o modificare a setărilor unor servere.

Facebook nu explică cât de complicată a fost problema şi de ce a durat totuşi atât de mult până la rezolvarea acesteia.

Cel puţin 14 ore, începând din jurul orei 18, ora României, serviciile Facebook, inclusiv Instagram, Messenger şi WhatsApp, nu au fost disponibile deloc sau au fost disponibile doar parţial.

Problema, care a afectat utilizatori din întreaga lume, s-a manifestat diferit în cadrul produselor Facebook. Spre exemplu, unii utilizatorii WhatsApp puteau să trimită şi să primească mesaje scrise, dar nu şi imagini.

Conform serviciului de monitorizare Downdetector, indisponibilitatea din această săptămână a fost cea mai lungă şi mai amplă din istoria Facebook.

Reţeaua socială Facebook şi Instagram au fiecare peste 2 miliarde de utilizatori lunari. Facebook Messenger a depăşit şi el 1 miliard de utilizatori, în vreme ce WhatsApp este folosit de mai bine de 1,2 miliarde de utilizatori.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.