Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au închis vineri la niveluri record şi au consemnat al doilea avans săptămânal consecutiv, stimulaţi de creşterea acţiunilor Walt Disney, dar majorarea a fost limitată de un declin accentuat al încrederii consumatorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Walt Disney au urcat cu 1%, avînd una dintre cele mai mari contribuţii la Dow Jones şi S&P 500, după ce profitul său a depăşit aşteptările, în urma creşterii peste aşteptări a numărului de clienţi ai serviciului său de streaming şi a revenirii la profitabilitate a parcurilor tematice din Statele Unite.

Optimismul a fost limitat totuşi de scăderea încrederii consumatorilor în economie la nivelul de 70,2 puncte, cel mai redus nivel din ultimul deceniu, sugerând că varianta Delta a coronavirului are impact asupra populaţiei.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, S&P 500 cu 0,16%, iar Nasdaq Composite cu 0,04%.

Pe ansamblul săptămânii, indicele Dow a urcat cu 0,87%, S&P 500 cu 0,71%, iar Nasdaq a scăzut cu 0,09%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.