Acţiunile de pe Wall Street au revenit joi pe scădere, ştergând cea mai mare parte a creşterilor înregistrate în şedinţa de tranzacţionare precedentă, volatilitatea continuând să fie ridicată din cauza epidemiei de coronavirus care se extinde rapid. Indicii bursieri europeni au închis şi ei în scădere, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones Industrial au închis în declin cu 3,5%, iar la minimul şedinţei pierduse aproape 1.105 puncte. Indicele S&P 500 a coborât cu 3,3%, iar Nasdaq Compozite cu 3,1%.

Declinul acţiunilor s-a accentuat după ce randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a atins un minim istoric, de sub 0,9%.

Temerile că epidemia de coronavirus va perturba economia mondială au continuat să afecteze Wall Street, în timp ce ţările au extins carantinele şi restricţiile de călătorie.

California a declarat stare de urgenţă, după un deces provocat de coronavirus şi un număr de 53 de cazuri de îmbolnăvire confirmate Numărul infecţiilor din New York s-a dublat la 22, odată cu creşterea numărul de teste efectuate.

Titlurile companiilor aeriene au fost efectate în mod special, provocând intrarea indicelui Dow Jones Transportation Average în piaţă ”bear”. Acţiunile United Airlines au scăzut cu 13,4%, iar titlurile American Airlines cu 13,2%, înregistrând cea mai slabă evoluţie de după 2016.

Miercuri, indicele Dow Jones consemnase a doua sa mare creştere măsurată în puncte, datorită victoriilor obţinute de Joe Biden în alegerile primare democrate din Super Tuesday.

În Europa, indicele pan-european Stoxx 600 a scăzut cu 1,4%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,6%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,5%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,9%. La Milano, indicele FTSE MIB a pierdut 1,8%, iar la Madrid indicele IBEX 35 a coborât cu 2,55%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.