Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere puternică, iar indicele Dow Jones a confrimat instalarea pieţei ”bear” pentru prima oară de la criza financiară globală din 2008, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că epidemia de coronavirus este o pandemie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei trei indici majori de pe Wall Street au închis în scădere puternică, iar S&P 500 şi Nasdaq Composite se află cu 19% sub nivelul record atins pe 19 februarie.

Piaţa bear este confirmată atunci când un indice închide cu cel puţin 20% sub cel mai recent nivel record.

Participanţii din piaţă au fost agitaţi în urma informaţiei potrivit căreia Casa Albă a ordonat ca întâlnirile la nivel înalt referitoare la coronavirus să fie clasificate.

Incertitudinile sunt amplificate de lipsa detaliilor legate de planurile administraţiei Trump pentru măsuri de stimulare fiscale.

Boeing a avut cea mai mare influenţă negativă asupra indicelui Dow Jones, cu un declin de 18,2%, după anunţarea planului de a accesa integral un împrumut de 13,8 miliarde de dolari, cel mai devreme vineri.

Producătorul american de avioane a înregistrat cel mai amplu declin al acţiunilor pe parcursul a trei zile, mai grav decât cel consemnat după atacurile din 11 septembrie 2001.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în declin cu 5,86%, S&P 500 cu 4,89%, iar Nasdaq Composite cu 4,7%.

Volumul tranzacţiilor a fost de 15,10 miliarde de acţiuni, comparativ cu media ultimelor 20 de zile, de 11,92 miliarde de acţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.