Indicii bursieri de pe Wall Street au închis marţi în scădere puternică, în urma rezultatelor slabe raportate de banca Goldman Sachs şi a declinului titlurilor companiilor de tehnologie, în timp ce randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au crescut, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones Industrial a coborât cu 1,41%, S&P 500 cu 1,64%, iar Nasdaq cu 2,24%.

Acţiunile Goldman Sachs au scăzut cu 7,3%, după ce banca de investiţii a raportat rezultate financire trimestriale sub aşteptările analiştilor, din cauza operaţiunilor de trading slabe.

Componenta financiară a indicelui S&P 500 a avut cea mai slabă evoluţie, cu un declin de 2,4%.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, iar randamentul titlurilor cu scadenţă de 2 ani a depăşit 1%, traderii pregătindu-se pentru ca Rezerva Federală să fie mai agresivă în combaterea inflaţiei prin politica sa monetară.

Creşterea puternică a ramdamentelor titlurilor de Trezorerie în 2022 a afectat în special acţiunile din sectorul tehnologiei şi alte companiilor cu perspective de creştere, ale căror fluxuri de capital sunt afectate mai mult de creşterea randamentelor.

Toate cele 11 sectoare majore ale S&P 500 au fost tranzacţionate în scădere, dintre care sectorul tehnologiei cu un declin de 2,1%. Scăderea acţiunilor unor companii cu capitalizare foarte mare, între care Microsoft, Apple şi Amazon, au avut cea mai mare influenţă negativă asupra S&P 500.

Indicele Nasdaq a scăzut cu până la 9,5% sub un maxim record atins pe 19 noiembrie. Pentru a confirma o corecţie, declinul Nasdaq ar trebui să treacă de 10%.

Acţiunile Activision a urcat în schimb cu 25% după ce Microsoft a anunţat un acord de preluare a producătorului de jocuri video, pentru 68,7 miliarde de dolari. Titlurile Microsoft au scăzut cu 2%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.