Indicele american S&P 500 a înregistrat joi cea mai mare creştere după luna martie, susţinută de rezultatele trimestriale solide raportate de companii precum Morgan Stanley şi UnitedHealt, în timp ce datele referitoare la inflaţie şi la piaţa muncii au temperat temerile privind perspectiva de majorare a dobânziţor în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Componenta sectorului tehnologic a avansat cu 2,3%, dând S&P 500 un impuls mare, Microsoft şi Apple fiind printre companiile ale căror acţiuni au evoluat în urcare.

Acţiunile Moderna au urcat cu 3,2% după ce o comisie de experţi a FDA a recomandat administrarea de rapeluri ale vaccinului său pentru Covid-19 persoanelor cu vârste de peste 65 de ani şi celor cu risc ridicat de a face forme grave de boală.

Acţiunile UnitedHealth Group au crescut cu 4,2% după ce asigurătorul de sănătate şi-a raportat rezultatele şi şi-a revizuit în urmcare estimarea privind profitul anual ajustat.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în creştere cu 1,56%, S&P 500 cu 1,71,iar Nasdaq Composite cu 1,73%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.