Încrederea investitorilor din zona euro a crescut în această lună la cel mai ridicat nivel atins din iunie, aceştia sperând că vremea de iarnă blândă şi rezervele suficiente de gaze ar putea reduce riscul unei recesiuni, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la -21,0 puncte pentru decembrie de la -30,9 în noiembrie, depăşind aşteptările analiştilor pentru o valoare de -27,6.

”Nivelurile surprinzător de ridicate ale rezervelor de gaze şi stabilitatea pieţelor muncii nu sunt în concordanţă cu o recesiune”, a declarat directorul general al Sentix, Manfred Huebner, într-un comunicat.

Un indice referitor la aşteptări a crescut la -22,0 de la -32,3 în noiembrie, atingând cel mai ridicat nivel atins din martie a acestui an.

Un indice al situaţiei actuale din zona euro a crescut şi el, la -20,0, de la -29,5.

”În opinia noastră, totuşi, această corecţie a evaluărilor nu ar trebui interpretată greşit ca o inversare generală a tendinţei. Pericolele recesiunii nu au fost în niciun caz evitate”, a spus Huebner.

Sondajul a fost efectuat între 1 decembrie şi 3 decembrie, în rândul a 1.268 de investitori, potrivit Sentix.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.