Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, a declarat, miercuri, că în luna aprilie a acestui an au fost colectaţi mai mulţi bani la buget, respectiv cu 1,17 miliarde de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La nivelul lunii aprilie am colectat faţă de anul 2016 cu 1,17 miliarde mai mult, însemnând creştere de 107%, iar la nivel cumulat pe primele patru luni avem o creştere de 102%. ANAF a colectat 68,640 miliarde de lei”, a declarat Bogdan Stan, la finalul întâlnirii de lucru pe care a avut-o cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţii Ministerul Finanţelor.

De asemenea, el a precizat că în primele patru luni ale acestui an, ANAF a rambursat TVA în valoare de 3,9 miliarde de lei, faţă de 5,1 miliarde de lei, rambursaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Această diferenţă de 1,2 miliarde de lei vine din solicitările mai scăzute ale contribuabililor pentru rambursarea de TVA şi din cota redusă de TVA. Un alt motiv este funcţionarea grupurilor fiscale. Avem 114 grupuri fiscale şi acel TVA deductibil de care ar beneficia şi ar fi putut să-l solicite la rambursare este compensat cu TVA de colectat care se regăseşte în grup”, a arătat şeful ANAF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.