Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi fondul de investiţii în curs de autorizare Agista anunţă că intră în acţionariatul Bittnet Group, primul grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB. De asemenea, Bittnet Group vrea să atingă vânzări totale de peste 1 miliard de lei în următorii 3 ani. Compania de cybersecurity a Bittnet Group, Fort, va fi listată pe piaţa AeRo în 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După 15 ani de creştere neîntreruptă, Bittnet Group, primul grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB, intră într-o nouă fază de dezvoltare, odată cu intrarea în acţionariat a Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi a fondului de investiţii în curs de autorizare Agista”, anunţă grupul.

Odată cu încheierea, în luna martie, a celei mai recente majorări de capital Bittnet Group, în valoare de 32 milioane lei, grupul are o nouă structură de acţionariat. Astfel, Bittnet Group face trecerea de la un acţionariat pur de retail către unul mai instituţional, prin cei doi investitori ancoră, Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi Agista.

”După înregistrarea la Depozitarul Central, cei doi acţionari vor deveni cei mai mari acţionari ai Bittnet Group, apropiindu-se împreună de pragul de 30%. Acest moment marchează un nou prag de maturitate în viaţă noastră iar aportul acestora se va simţi şi la nivel de guvernanţă. Această ocazie aduce şi o schimbare în priorităţile noastre şi anume o atenţie sporită pentru creşterea profitabilităţii. Ambiţia noastră comună este să transformăm Bittnet Group într-un campion regional, începând cu 2024, cu precădere în zona CEE”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Dacă la fondare Bittnet însemna o companie care livra training IT şi servicii de infrastructură pentru companii mici, în prezent este un grup de 12 companii cu activitate în 4 zone de servicii în tehnologie.

”Cum poate Impetum Group să ajute în această construcţie? Suntem un partener onest, transparent radical şi implicat, care înţelege şi valoarea intrinsecă a acestei companii, dar şi lucrurile care pot fi îmbunătăţite. Vom acţiona ca investitor «punte» între structura de retail cu care a pornit la drum compania şi investitorii instituţionali spre care ne îndreptăm, atunci când compania va fi suficient de mare şi profitabilă pentru a intra pe «radarele» lor. Suntem mai mult decât orice investitor individual de până acum şi probabil mai puţin decât orice investitor instituţional pe care îl ţintim pentru următorii 3-5 ani sau, cu alte cuvinte, credem că suntem exact ceea ce are nevoie compania acum, în această tranziţie, în drumul ei spre relevanţă”, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Angajamentul Bittnet Group la trecerea pe piaţa principală a BVB era de creştere accelerată până la 500 milioane lei până la finalul lui 2024, urmată de schimbarea focusului către profitabilitate. Profitabilitatea devine însă o prioritate pentru Bittnet Group încă din acest an, fapt ce se regăseşte în bugetul supus votului acţionarilor în 27 aprilie.

”Personal cred nu doar că ţinta de creştere propusă până acum va fi de depăşită în curând, dar şi că Bittnet Group poate ajunge la vânzări totale de peste 1 miliard lei în următorii 3 ani. Creşterea Bittnet va fi de două tipuri: creşterea organică, generată de produsele companiilor din grup şi creşterea rezultată din tranzacţii M&A. M&A-urile, urmate de implementarea sinergiilor în grup au potenţialul să genereze o creştere exponenţială. Rolul nostru ca investitor ancoră este să ajutăm la accelerarea ritmulului de creştere a companiei, prin acces la resurse financiare şi implicare strategică activă. Investiţia în Bittnet Group exemplifică teza de investiţii Agista – participaţii minoritare în companii cu potenţial mare de creştere, cu management performant, care au demostrat capacitate de a livra creşteri”, a spus Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Din diverse motive de reglementare şi birocraţie, toate ofertele de obligaţiuni din România au fost derulate ca plasamente private. Acest mecanism are avantajul de a permite derularea mai rapidă, dar vine la pachet cu o restrângere semnificativă a numărului de investitori cărora le poate fi adresată oferta, sau cu interdicţia de a face publicitate. Ca urmare, mecanismele de piaţă sunt afectate, în special cel de ”price discovery”, precizează grupul.

”Pe parcursul anului, Bittnet Group va derula multiple oferte publice de obligaţiuni, ceea ce este o premieră pentru piaţa de capital românească, modelată după ofertele Fidelis. Astfel, mai mulţi investitori vor avea acces la aceste instrumente ale pieţei de capital care produc randament fix imediat, iar preţul ofertei reflectă mai corect preferinţele pieţei, dar şi soliditatea emitentului. Suntem încrezători în succesul acestor instrumente având în vedere că Bittnet Group are un cashflow operaţional pozitiv în toţi anii de activitate şi un activ net contabil de aproape 100 milioane lei”, a declarat Cristian Logofătu, fondator Bittnet Group.

Conform strategiei de dezvoltare a Bittnet Group, fiecare din pilonii de business urmăreşte să aibă acces separat la finanţare prin mecanismele pieţei de capital. Asta permite investitorilor care sunt interesaţi doar de un domeniu să poată să se alăture grupului, fără a îşi asuma şi evoluţia celorlalţi piloni ai Bittnet Group.

Astfel, compania de cybersecurity a Bittnet Group, Fort, va fi listată pe piaţa AeRo în 2023.

”Am anunţat acest proiect de ceva vreme, iar dacă 2022 nu a fost un an ideal pentru listări, credem că deja avem destul track record ca listarea să aibă succes în 2023. Domeniul de Cybersecurity este unul de mare interes atât în business cât şi pe piaţa de capital, iar noi venim cu o companie solidă, cu creşteri foarte bune, o companie plătitoare de dividende şi la o evaluare avantajoasa faţă de concurenţii din România”, a completat Cristian Logofătu, fondator Bittnet Group.

Cu o rată de creştere medie anuală de peste 40% de la înfiinţare (100.000 lei în 2007, 268 milioane lei în 2022) compania a crescut de 33 ori de la listarea din 2015. Strategia de dezvoltare a Bittnet Group a inclus 13 proiecte de M&A finalizate cu succes. E vorba de proiecte cu companii şi antreprenori ambitioşi dintre care majoritatea au rămas alături de grup şi au evoluat ca rol şi impact în interiorul acestuia.

Bittnet Group este grupul de companii IT, primul grup din acest domeniu listat pe BVB, organizat in 4 divizii: Educaţie (Bittnet Training, Equatorial); Clould & Infrastructure (Dendrio, Optimizor, TopTech, 2Net); Cybersecurity (Fort); Business Platforms & Software (Elian solutions si Nenos).

Vânzările totale ale grupului depăşeşc 268 milioane lei, cu un profit operational de aproximativ 8,5 milioane lei, cashflow de aproximativ 18 milioane lei, rezultând o poziţie finala de numerar de 42 milioane lei.

Impetum Group este grupul românesc care aduce împreună capital, management şi servicii, format din reunirea sub aceeaşi umbrelă a CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, ROCA Investments, soluţie de private equity care urmăreşte consolidarea şi scalarea IMM-urilor româneşti cu potenţial, ROCA X, Venture Capital destinat start-up-urilor disruptive din piaţa de tehnologie şi Agista, fond de growth equity cu focus pe companii care au demonstrat o creştere susţinută cu resurse limitate în nişa în care activează şi caută să-şi accelereze scalarea la nivel naţional şi internaţional.

Impetum Group îşi propune să devină un hub de resurse, care maximizează valoarea de business, prin reunirea de: business knowledge specific pentru fiecare din cele trei etape din viaţa unei companii (startup, criză de creştere, distress), capital, sinergii şi cross-uri între business-uri complementare, precum şi o comunitate de manageri şi antreprenori dornici să participe activ la consolidarea culturii antreprenoriale din România.

Agista este primul fond de investiţii în curs de autorizare românesc care accelerează IMM-urile locale prin investiţii şi prin instrumentele pieţei de capital. Agista este un brand Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 4 brand-uri: CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România cu 20 de ani de experienţă în management de criză, ROCA Investments, private equity care urmăreşte consolidarea şi scalarea IMM-urilor, ROCA X, venture capital destinat start-up-urilor disruptive din piaţa de tehnologie şi Agista, fond de investiţii în curs de autorizare care scalează IMM-urile locale prin investiţii şi prin piaţa de capital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.