Immofinanz anunţă că achiziţionează un nou parc de retail în Italia, la Udine, cu o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 33.000 mp, unde veniturile anuale preconizate din chirii se ridică la aproximativ 5,6 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o reţea de 100 de parcuri comerciale Stop Shop,  în zece ţări europene, Immofinanz este unul dintre principalii furnizori de produse din surse locale. Compania intenţionează să extindă portofoliul de parcuri Stop Shop la 140 de locaţii până în 2024. Immofinanz intenţionează să investească aproximativ 250 de milioane de euro pentru achiziţionarea de parcuri comerciale deja existente sau dezvoltarea unor parcuri noi, până în 2024, ajungând astfel la un portofoliu Stop Shop de cel puţin zece locaţii în Italia.

Compania intenţionează să majoreze numărul de parcuri de retail  Stop Shop din portofoliu cu circa 40%, pentru a ajunge  la 140 de locaţii până în 2024, prin achiziţii şi lansări.

”Immofinanz îşi consolidează poziţia de lider pe segmentul  de parcuri comerciale din Europa, ca parte a strategiei sale de dezvoltare. Compania intenţionează să majoreze numărul de parcuri de retail  STOP SHOP din portofoliu cu circa 40%, pentru a ajunge  la 140 de locaţii până în 2024, prin achiziţii şi lansări. Italia este una dintre pieţele de interes pentru Immofinanz, compania  intenţionând să opereze aici zece parcuri  Stop Shop până în 2024. Achiziţia parcului comercial din Udine este un pas important pentru Immofinanz în strategia de dezvoltare pe această piaţă aflată în creştere”, anjnţă compania.

Immofinanz a intrat pe piaţa din Italia în a doua jumătate a anului 2021, iar acum îşi consolidează poziţia pe piaţă prin achiziţia unui parc comercial premium,  în nord-estul Italiei, de la o firmă de investiţii cu sediul în Londra. Parcul comercial Terminal Nord din Udine are o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 33.000 mp şi 36 de magazine, devenind astfel cel mai mare parc comercial din portofoliul Stop Shop, până în prezent. Veniturile anuale preconizate din chirii se ridică la aproximativ 5,6 milioane de euro.

„Parcurile Stop Shop sunt combinaţia optimă de aprovizionare locală, experienţă plăcută de cumpărături  şi lifestyle. Pe perioada pandemiei COVID-19 acestea s-au dovedit rezistente la crize şi foarte populare printre chiriaşi şi clienţi. Prin urmare, credem că este momentul potrivit pentru a fi prezenţi şi pe alte pieţe cu acest concept de succes. Piaţa italiană, una dintre cele mai mari din Europa, oferă un potenţial important pe acest segment”, a declarat Dietmar Reindl, membru al Consiliului de Administraţie Immofinanz, despre  achiziţia din Italia.

Viitorul parc de retail  Stop Shop din Udine este amplasat în regiunea Friuli-Veneţia Giulia. Zona limitrofă  a parcului comercial include  aproximativ  300.000 de persoane, pe  o distanţă de maximum 30 de minute cu maşina.

Parcul comercial a fost lansat în 2008, iar hipermarketul Carrefour, care acoperă circa 30% din suprafaţa închiriabilă, este chiriaş ancoră pe segmentul alimentar. Durata medie a contractelor de închiriere (WAULT) este de circa 7,7 ani.

Parcurile comerciale Stop Shop existente deja în portofoliul Immofinanz aveau o rată de ocupare de 99% şi un randament de 8,1%, la data de 30 septembrie 2021. Incluzând ultima achiziţie, portofoliul Stop Shop deţinut de Immofinanz cuprinde 100 de parcuri comerciale (investiţii permanente) amplasate în zece ţări: Slovacia (16 parcuri STOP SHOP), Slovenia (14), Ungaria (14), Serbia (14), Austria (13), Republica Cehă (12), Polonia (10), Croaţia (4), Italia (2) şi România (1).

Immofinanz este un grup imobiliar comercial care îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail şi birouri în şapte pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi zona Adriatică. Principala activitate a Immofinanz include administrarea şi dezvoltarea de proprietăţi. Valoarea portofoliului imobiliar, de peste 210 proprietăţi, este de aproximativ 5 miliarde de euro. Immofinanz este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) şi din Varşovia.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.