Dezvoltatorul austriac Immofinanz a înregistrat în 2020 pierderi de 165,9 milioane de euro, spre deosebire de 2019 când a obţinut un profit net de 352, 1 milioane de euro, potrivit raportului finaciar publicat joi de companie, care mai arată că veniturile din chiriile din proprietăţile imobiliare din România au scăzut cu 3,2%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pandemia şi sprijinul aferent pentru chiriaşii noştri, plus efectele negative legate de criză, fără îndoială, reflectate în rezultatul grupului nostrum, dar rata de ocupare a rămas neschimbată la 96% şi FFO 1, ca indicator pentru puterea de câştig operaţional, chiar a crescut uşor. La sfârşitul anului, aveam peste un miliard de euro din fonduri lichide. Aceasta este o bază foarte puternică - pentru a gestiona mediul de criză în curs, precum şi faza de recuperare şi creştere post-criză. În acest sens, am închis cu succes exerciţiul financiar 2020, dintr-o poziţie de forţă ”, a declarat directorul general al Immofinanz, Ronny Pecik.

Immofinanz a vândut în 2020 proprietăţi imobiliare în valoare de 109,8 milioane de euro, din care cele mai importante tranzacţii au fost în Dusseldorf, Varşovia şi un teren în România.

Grupul mai are în dezvoltare proiecte de aproape 360 de milioane de euro, se mai arată în raport. 

În ceea ce priveşte proiectele care sunt doar pe hârtie, Immofinanz a planificat investiţii de 191,8 milioane de euro. “România reprezintă un punct important pentru proiectele aflate doar în stadiul de planificare cu o valoare a investiţiilor de 98,9 milioane de euro. Immofinanz intenţionează să reducă proiectele aflate doar pe hârtie, cu precădere a rezervelor de terenuri, prin vânzări, ca parte a strategiei companiei”, se mai arată în raport.

Veniturile totale din chirii în România au ajuns la o valoare de 50,3 milioane euro la finalul anului 2020 (faţă de 52 milioane euro în 2019), echivalentul a 17% din veniturile totale din chirii ale grupului, se mai arată în raport.

Immofinanz este un investitor pe piaţa din România de peste 17 ani. La 31 decembrie 2020, proprietăţile din România aveau o valoare contabilă de 749,2 milioane euro, reprezentând 15% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investiţii active include 13 proprietăţi, o suprafaţă închiriabilă de circa 333.975 mp, cu o rată de ocupare de 93,2%. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.