Ilie Carabulea, care deţine 10,8% din Patria Bank, bancă rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank cere revocarea membrilor consiliului de administraţie ai băncii. Subiectul apare pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 2 august, fiind propunerea lui Ilie Carabulea. Totodată, Carabulea vrea să-i dea în judecată pe administratori pentru ”încălcarea îndatoririlor” faţă de bancă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea remuneraţiei membrilor noului consiliu de administraţie al Patria Bank.

De asemenea, în şedinţa extraordinară din 2 august a adunării acţionarilor, Ilie Carabulea cere ”aprobarea formulării acţiunii în răspundere contra administratorilor pentru daune cauzate societăţii de aceştia prin încălcarea îndatoririlor lor faţă de societate”.

Pentru aceeaşi şedinţă Carabulea a propus şi un alt subiect: ”desemnarea persoanei însărcinate să exercite acţiunea în răspundere contra administratorilor în justiţie”.

De asemenea, banca anunţa în august 2017 că Ilie Carabulea a dat în judecată Patria Bank, pentru 40,6 milioane de lei.

Ilie Carabulea a solicitat atunci instanţei să oblige Patria Bank să îi plătească 40,66 milioane de lei, sumă aferentă acţiunilor răscumpărate de bancă, reiese dintr-un raport al instituţiei transmis de Patria Bank.

Reprezentanţii băncii precizau atunci că plata respectivă nu este încă scadentă.

Patria Bank a raportat pierderi de 19,01 milioane lei în primul trimestru al anului.

Venitul total din exploatare de 30,9 milioane lei este în linie cu nivelul bugetat, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 venitul net din dobânzi prezintă o uşoară scădere, din cauza unui nivel mai ridicat al veniturilor din ajustările de valoare justă înregistrate în trimestrul I 2017, arată oficialii Patria Bank.

Venitul net din comisioane înregistrează o creştere de 11% (500.000 lei), deşi numărul de sucursale a fost redus cu 27 de unităţi în cursul anului 2017.

Cheltuielile operaţionale, în sumă de 40,6 milioane lei, au înregistrat o scădere cu 1,1% faţă de trimestrul I al anului 2017, ca urmare a procesului de reorganizare a băncii în contextul fuziunii şi optimizării reţelei de unităţi teritoriale.

Patria Bank (simbol bursier PBK) are o capitalizare de 229,39 milioane lei. Acţionarul majoritar al băncii este EEAF Financial Services BV din Amsterdam, cu 76,2% din acţiuni, în timp ce Ilie Carabulea deţine 10,8% din capital.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.