Ikea România a anunţat joi că a înregistrat o creştere de 10,6% a vânzărilor în anul financiar septembrie 2017 – august 2018, până la 609,35 milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul total de produse cumpărate a fost mai mare de 18.6 milioane, peste 3,2 milioane de oameni au vizitat magazinul şi aproape 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul www.ikea.ro”, se arată în comunicat.

În anul financiar 2018, magazinul Ikea din Bucureşti a avut 1092 de angajaţi în total, o creştere de 57,1% faţă de anul financiar anterior. Vârsta medie a angajaţilor este 34 de ani.

Piaţa din România este, pentru Ikea, una dintre cele mai dinamice din Europa, consideră Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager Ikea SEE.

”Suntem foarte bucuroşi să vedem că Ikea România continuă să fie una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere din Europa şi asta datorită echipei noastre dedicate din România, care a ajuns acum la aproape 1100 de angajaţi. Pe măsură ce ne apropiem de deschiderea magazinului Ikea Pallady, am continuat să investim în accesibilitatea gamei noastre pentru cât mai mulţi oameni din România prin deschiderea recentă a primelor două puncte de colectare din Timişoara şi Braşov, iar noi puncte sunt în curs de dezvoltare în alte trei oraşe,” a declarat Stefan Vanoverbeke.

Din totalul celor 18,6 milioane de produse IKEA care au ajuns în casele românilor, 62,4% au fost articole de mobilier şi 37,6% accesorii.

”Cea mai bine vândută familie de mobilier de dormitor a fost Hemnes, cu 29.452 de bucăţi, în timp ce gama de lenjerii de pat Nattjasmin a fost cea mai populară în categoria accesorii, cu 68.871 bucăţi vândute, iar albul a fost preferat de cei mai mulţi dintre cumpărători”, se arată în comunicat.

Când vine vorba de Ikea Food, cel mai mai bine vândute au fost chifteluţele suedeze, cu peste şase milioane de bucăţi, potrivit companiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.