Virusul pestei porcine africane a pătruns în cel mai mare complex de porci din judeţul Ialomiţa, situat în localitatea Căzăneşti. Aproape 24.000 de animale sunt crescute în această fermă şi vor trebui eutanasiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Potrivit directorului DSVSA Ialomiţa, Mihai Puia, pesta porcină africană a pătruns în ferma de la Căzăneşti unde sunt crescute 23.950 de suine.  

Acţiunea de eutanasiere a animalelor a început deja şi va continua pe durata mai multor zile, până ce vor fi sacrificate toate animalele. 

Nu se ştie la acest moment cum a fost răspândit virusul pestei porcine africane, ancheta epidemiologică fiind în desfăşurare. 

Pe de altă parte, în Ialomiţa sunt active 196 de focare de pestă porcină africană, judeţul fiind printre cele mai afectate din ţară de virusul PPA.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.