Hyundai Motor Group a anunţat miercuri că intenţionează să investească un total de 21.000 de miliarde de woni (16,54 miliarde de dolari) până în 2030 pentru extinderea operaţiunilor sale pe segmentul vehiculelor electrice (EV) în Coreea de Sud, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul auto sud-coreean, care include mărcile Hyundai Motor şi Kia, plănuieşte să construiască anual 1,44 milioane de unităţi de vehicule electrice în Coreea de Sud până în 2030.

Volumul de producţie de 1,44 milioane de unităţi de vehicule electrice din Coreea de Sud ar reprezenta aproximativ 45% din capacitatea globală combinată de producţie de 3,23 milioane de unităţi de vehicule electrice în 2030, a declarat grupul auto într-un comunicat.

Reuters a relatat săptămâna trecută că Hyundai intenţionează să construiască o nouă fabrică de producţie de vehicule electrice în statul american Georgia.

Atlanta Journal-Constitution a scris că grupul sud-coreean va investi 7,5 miliarde de dolari în Georgia şi va angaja 8.500 de persoane, ca parte a planurilor sale de a construi o nouă fabrică.

Anul trecut, Hyundai Motor Group a declarat că intenţionează să investească 7,4 miliarde de dolari în Statele Unite până în 2025 pentru a produce vehicule electrice, pentru a moderniza instalaţiile de producţie şi continuarea investiţiilor în soluţii de mobilitate inteligentă - tehnologie pentru a îmbunătăţi diferitele moduri de transport în oraşe.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.