Termocentrala Mintia a fost repornită, sâmbătă, însă liderul Sindicatului ”Solidaritatea” din Hunedoara, Cristian Iştoc, atrage atenţia că stocul de cărbune ajunge doar până luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Termocentrala Mintia a fost repornită, stocul de cărbune ajunge doar până luni. Autorităţile locale, în continuare fără intervenţii la nivel de guvern pentru a se evita o nouă sistare a apei calde în Deva. Dar dacă cetăţenii nu au contat  în campania electorală, sigur după alegeri se vor mai vinde multe ligheane în Deva”, a scris Cristian Iştoc pe pagina sa de Facebook.
 
În data de 4 septembrie,, Termocentrala Mintia a fost oprită din cauza lipsei de cărbune. În 7 septembrie, mai mulţi angajaţi ai Termocentralei Mintia au iniţiat un protest, refuzând să intre la lucru. Nemulţumirile energeticienilor erau legate de restanţele salariale de şase luni, de incertitudinea locului de muncă, dar şi de lipsa cărbunelui din cauza căruia centrala a fost oprită. Patru angajaţi au intrat în greva foamei pentru câteva zile, ei fiind convinşi să renunţe la această formă de protest de prefectul Vasilică Potecă.
 
Ulterior, protestul energeticienilor a fost declarat ilegal de către instanţele de judecată.
 
În ultimele zile, aproximativ zece angajaţi ai Termocentralei Mintia au mai protestat în faţa Prefecturii Hunedoara.
 
Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, companie aflată în insolvenţă, iar în cadrul acesteia îşi desfăşoară activitatea aproximativ 700 de angajaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.