Prefectura Hunedoara anunţă că a pornit licitaţia pentru cumpărarea în bloc a Termocentralei Mintia, iar preţul de pornire a licitaţiei este 91,2 milioane de euro, fără TVA. Termocentrala Mintia este compusă din terenuri de peste 3 milioane de metri pătraţi, construcţii, bunuri mobile şi diverse echipamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Hunedoara a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că au fost finalizate procedurile legale ale licitaţiei publice organizată pentru vânzarea în bloc a Termocentralei Mintia. 
     
"Printre condiţiile impuse de către Ministerul Energiei companiei care va achiziţiona termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026”, se arată în comunicat.
 
Prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, a declarat că îşi doreşte ca activitatea de producţie a energiei electrice la Mintia să continue.
 
"Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiţie este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Naţional cât şi pentru impactul social şi economic pozitiv pe care îl are pentru judeţul Hunedoara. În calitate de reprezentant al executivului în judeţul Hunedoara, voi acţiona instituţional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producţie a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze şi să se dezvolte”, a afirmat el.
 
Într-un comunicat transmis de „Expert Insolvenţă” SPRL, în calitate de administrator judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, se precizează că preţul total de pornire al licitaţiei care va avea loc în 15 iulie la sediul CEH SA din Petroşani, este de 91.236.832,87 euro, exclusiv TVA. 
 
În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în 29 iulie, apoi în 12 august şi ulterior în 26 august, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie.
 
Condiţiile de valorificare a acestui activ au fost aprobate de adunarea creditorilor SCEH SA în cadrul şedinţei convocată de administratorul judiciar în 20 mai.
 
De asemenea, în comunicat se arată că prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare astfel încât să se stopeze poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot şi pulberi şi Termocentrala Mintia să se adapteze la noile standarde europene prin care se urmăreşte trecerea de la producţia de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile. 
 
Termocentrala Mintia este compusă din terenuri (3.297.807 mp) şi construcţii, precum şi bunurile mobile şi echipamentele aferente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.