Huawei Technologies va plăti angajaţilor bonusuri cumulate de 2 miliarde de yuani (286 de milioane de dolari), în numerar, angajaţilor care ajută la evitarea restricţiilor comerciale americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din luna a anunţat că încearcă să găsească alternative la componentele americane, după ce Washingtonul i-a interzis în luna mai să facă afaceri cu companii din Statele Unite, afectându-i capacitatea de a se aproviziona cu componente esenţiale.

Banii sunt un semn de recunoaştere a muncii, în faţa presiunii Statelor Unite, a anunţat departamentul pentru resurse umane al Huawei, într-o notă adresată angajaţilor, obţinută de Reuters. De asemenea, Huawei va dubla salariile în această lună pentru aproape toţi cei 190.000 de angajaţi, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Primele vor merge probabil la echipele de cercetare şi dezvoltare şi la cei care lucrează la transferarea lanţurilor de aprovizionare ale companiei din Statele Unite, a arătat purtătorul de cuvânt.

Mulţi oficiali ai guvernului american consideră că echipamentele Huawei, în special cele pentru reţelele 5G, reprezintă un risc de securitate, din cauza legăturilor apropiate ale companiei cu guvernul chinez. Huawei neagă că guvernul chinez are un rol în operaţiunile sale.

Deşi a obţinut amânări pentru cea mai mare parte a interdicţiilor din SUA, Huawei a lucrat la găsirea unor alternative, după ce a văzut impactul puternic avut de sancţiuni asupra unei companii chineze de telecomunicaţii mai mici, ZTE, la începutul anului 2017.

Huawei este şi al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, iar o creştere a livrărilor de dispozitive a contribuit la creşterea cu 27% a veniturilor din tremestrul al treilea

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.