Huawei Technologie produce deja staţii de bază pentru reţele 5G fără componente americane şi intenţionează ca anul viitor să crească de peste două ori producţia , a declarat fondatorul şi directorul general Ren Zhengfei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din luna octombrie, compania va produce 5.000 de staţii de bază pentru comunicaţii mobile 5G pe lună, iar anul viitor intenţionează să fabrice circa 1,5 milioane de staţii, a declarat Ren în timpul unui forum.

Huawei, cel mai mare producător de telecomunicaţii din lume, a fost plasat în luna mai pe o listă neagră a Statelor Unite, din cauza îngrijorării că echipamentele produse ar putea fi folosite de către Beijing pentru spionaj. Huawei a negat în repetate rânduri aceste acuzaşii şi a luat măsuri pentru a limita impactul.

Sancţiunile americane blochează accesul Huawei la tehnologii americane esenţiale. Cea mai recentă versiune a telefonului flagship Mate 30, prezentat săptămţna trecută în Europa, nu va dispune de servicii mobile Google.

Ren a mai spus că Huawei va mai folosi componente americane dacă va fi posibil, afirmând că ”are legături emoţionale” cu furnizori americani vechi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.