Honeywell International va plăti 1,3 miliarde de dolari pentru a pune capăt cererilor de compensaţii pentru boli provocate de azbest, primite de o fostă divizie a sa, potrivit gigantului industrial, acordul ajutând compania să îşi reducă datoriile legate de mediu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul, ca parte a unui acord cu North American Refractories Asbestos Personal Injury Settlement Trust, va ajuta producătorul aerospaţial să scape de obligaţiile de finanţare faţă de trust, a spus compania într-un dosar de reglementare.

Honeywell a spus că după plata unică a sumei forfetare va avea ”obligaţii limitate” faţă de trust după încheierea tranzacţiei.

Fosta divizie a companiei North American Refractories Company (NARCO), şi-a declarat falimentul în 2002, după ce s-a confruntat cu procese pentru boli legate de azbest.

În urma falimentului, Honeywell a înfiinţat trustul de compensare pentru a rezolva cererile de compensaţii legate de azbest, în valoare de miliarde de dolari.

Honeywell, care a deţinut NARCO din 1979 până în 1986, a declarat că rezerva de 695 de milioane de dolari a NARCO va fi eliminată din bilanţul companiei şi un cost va fi recunoscut în bilanţul său odată ce tranzacţia va fi aprobată de tribunalul pentru faliment.

În plus, compania din Carolina de Nord şi-a reafirmat perspectivele financiare anunţate anterior pentru întregul an şi trimestrul al patrulea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.