Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, estimează un profit net de 1,13 miliarde lei anul viitor şi venituri totale de 3,31 miliarde lei, potrivit unor documente publicate pe site-ul companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hidroelectrica şi-a planificat pentru anul viitor investiţii de 862,3 milioane lei.

De asemenea, compania preconizează pentru acest an un profit net de 992,5 milioane lei şi venituri totale de 3,12 miliarde lei.

Acţionarii Hidroelectrica urmează să aprobe în şedinţa din 2 noiembrie bugetul companiei pentru acest an.

Poiectul de buget a fost realizat în urmă cu mai multe luni şi este posibil ca până la sfârşitul anului profitul net şi cifra de afaceri să fie mai mari decât proiecţiile iniţiale, având în vedere rezultatele de până în prezent, au declarat pentru News.ro reprezentaţii companiei.

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an sunt de 1,88 miliarde lei, din care cele cu cheltuielile cu personalul sunt estimate la 331,16 milioane lei.

Compania şi-a planificat investiţii de 626,4 milioane lei în acest an.

De asemenea, Ministerul Energiei a pregătit un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din societate.

În anul 2016, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,36 miliarde lei, raportat la venituri totale de 3,39 miliarde lei.

În primul semestru al acestui an, societatea a înregistrat un profit net de 716 milioane lei, raportat la o cifră de afaceri de 1,705 miliarde lei.

Compania are circa 3.300 de angajaţi.

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat şi unul din cei mai mari producători de energie din ţară. Acţionarul majoritar este Ministerul Energiei, cu 80,05% din capital, restul fiind deţinut de Fondul Proprietatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.