Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a anunţat miercuri seara plata integrală a dividendelor aferente exerciţiului financiar 2016 în valoare totală de 1,035 miliarde lei către cei doi acţionari, distribuite în funcţie de cota de acţiuni deţinută, Ministerul Energiei (80,05%) şi Fondul Proprietatea (19,94%).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hidroelectrica, lider in producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii de sistem, companie de importanţă strategică pentru siguranţa Sistemului Energetic Naţional, are astfel o contribuţie semnificativă  la capitalul celor doi acţionari şi în acest an”, arată un comunicat transmis miercuri seara de companie.

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat şi unul din cei mai mari producători de energie din ţară. 

Compania a raportat un profit de 744 milioane lei în primele cinci luni ale anului, cu 26% mai mult decât profitul brut înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, faţă de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%.

Producţia la cinci luni în acest an a fost de de aproximativ 6,5 TWh, faţă de 7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2016.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.