Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat luni că scade tariful pentru energia activă livrată consumatorilor casnici începând cu 1 ianuarie 2021, iar preţul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor. Măsura vine ca urmare a strategiei companiei de a-şi creşte numărul de clienţi pe zona de furnizare odată cu liberalizarea completă a pieţei de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hidroelectrica are o nouă ofertă de energie pentru consumatorii casnici, valabilă de la 1 ianuarie 2021. Societatea propune condiţii mai avantajoase pentru furnizarea de energie electrică, traduse printr-o scădere a preţurilor, odată cu liberalizarea pieţei de energie. Astfel, pentru energia activă livrată consumatorilor casnici începând cu 1 ianuarie 2021, preţul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor”, a informat compania.

Clienţii au garanţia că preţurile sunt fixe şi beneficiază în continuare de termene de plată relaxate – 45 de zile de la emiterea facturii.

”Oferim energie verde, pe care o putem furniza în orice locaţie din România, iar procesul de alegere a serviciilor Hidroelectrica este simplu şi nu presupune întreruperi în alimentare. Mizăm pe corectitudine în relaţia cu clienţii noştri, iar contractul pe care îl punem pe masă nu are niciun fel de costuri adiţionale sau clauze ascunse. În plus, comunicarea cu compania şi transmiterea documentelor se poate face online”, a afirmat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Acţiunea este ca urmare a strategiei companiei de a-şi creşte numărul de clienţi pe zona de furnizare odată cu liberalizarea completă a pieţei de energie.

”Ne dorim să aducem energie românească în casele românilor, de la producător, direct la consumator. Suntem racordaţi la realităţile momentului şi aşteptăm cu interes deschiderea pieţei de energie. Hidroelectrica a demonstrat că este o companie competitivă şi că adevarata performanţă se vede atunci când există piaţă concurenţială. Avem speranţe mari pentru anul 2021 şi suntem convinşi că eliminarea distorsiunilor arbitrare produse de OUG 114 va avea ca efect obţinerea unor  preţuri corecte la electricitate, precum şi stimularea investiţiilor în sector. Atragerea de noi consumatori către serviciile noastre de furnizare, este un obiectiv pe care ni-l asumăm 100%: am înfiinţat deja un Call Center care este pregătit să răspundă rapid solicitărilor clienţilor, am întărim structurile suport şi infrastructura IT, investim în continuare în digitalizare”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător român de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice, cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Planurile strategice ale companiei includ diversificarea portofoliului de producţie către zona energiei verzi şi a serviciilor adiacente: înfiinţarea/achiziţionarea de parcuri eoliene onshore şi offshore, fotovoltaice, producţie de hidrogen, dezvoltarea unei reţele de staţii de încărcare a automobilelor electrice etc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.