Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat vineri că a modernizat şi a pus în funcţiune în această săptămână staţia de 110kV aferentă hidrocentralei Brădişor, investiţie de 5,4 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acestă săptămână Hidroelectrica a pus în funcţiune staţia de transformare de 110kV care deserveşte CHE Brădişor, după efectuarea lucrărilor de modernizare. Costul lucrărilor - derulate în conformitate cu graficul asumat de prestator (TIAB S.A. Bucureşti), precum şi cheltuielile aferente efectuării probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 5.411.300 lei”, informează compania.

Staţia de 110kV CHE Brădişor este o staţie exterioară, de racord la SEN, amplasată pe platforma de lângă CHE Brădişor.

Obiectivul are în componenţă 10 celule prin intermediul cărora sunt realizate următoarele funcţii: realizează interconexiunea cu SEN la nivel de 110 kV prin LEA Brădişor-Turnu şi LEA Brădişor-Cornetu în aval, şi în amonte prin LEA Brădişor-Mălaia şi LEA Brădişor-Lotru; asigură alimentarea cu energie electrică a serviciilor interne CHE Brădişor, platforma Brădişor şi a consumatorilor din zona de reţea 20kV Brădişor prin Trafo 10 MVA 110/20kV; realizează interconexiunea cu centralele din amonte – CHE Mălaia şi CHE Ciunget şi din aval –CHE Cornetu şi CHE Turnu, mai arată compania.

”Anul acesta am pus un accent deosebit pe efectuarea lucrărilor de modernizare şi retehnologizare, iar acest lucru se va reflecta în creşterea siguranţei în exploatare a obiectivelor pe care le avem în portofoliu. Securizarea a ceea ce avem deja este un pas vital al investiţiilor Hidroelectrica, aşa cum am afirmat-o şi cu alte ocazii. Vrem să ne asigurăm că obiectivele noastre au un grad ridicat de disponibilitate şi sunt capabile să răspundă fără probleme oricăror solicitări ale SEN”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional şi este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.