Warner Bros. Discovery a decis că este timpul să facă economii şi a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele zile, abonaţii HBO Max din România şi alte ţări europene au putut observa cum, fără nicio avertizare sau vreun anunţ oficial, mai multe filme şi seriale locale au dispărut de plataforma de streaming.

Acum, HBO Max confirmă pentru Variety că a decis să înceteze producţia de conţinut local în Europa Centrală, Europa de Nord, Olanda şi Turcia. Singurele ţări care au scăpat sunt Franţa şi Spania.

Tăierea conţinutului produs în aceste zone face parte, spun surse din cadrul companiei, dintr-un plan mai amplu prin care Warner Bros. Discovery vrea să reducă cheltuielile cu trei miliarde de dolari.

Nu doar că a încetat producţia locală în regiunile amintite, însă, platforma americană a scos de la vizionare şi conţinutul creat până acum.

Este al doilea semn clar că perioada de graţie a serviciilor de streaming video s-a încheiat, după problemele pe care Netflix a început să le aibă din primul trimestru al acestui an, când, pentru prima oară după aproape zece ani, a pierdut abonaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.