Hackerii care au atacat conturile lui Elon Musk şi ale altor personalităţi au primit 400 de plăţi în bitcoin, în valoare totală de 121.000 de dolari, la cursul de schimb de joi, potrivit unei analize a blockchainului Bitcoin, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FBI desfăşoară o investigaţie federală referitoare la acest atac.

Miercuri, conturile de pe Twitter ale unora dintre cei mai faimoşi oameni din Statele Unite au fost compromise în cadrul unei aparente escrocherii cu bitcoin.

Între victime se află candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden, fostul preşedinte Barack Obama şi directorul general al Tesla Elon Musk. Conturile lor, precum şi ale altor persoane au postat tweeturi care cereau urmăritorilor să trimită bitcoin la o anumită adresă anonimă.

Totalul de 121.000 de dolari reprezintă o sumă mică pentru ceea ce pare a fi un atac istoric împotriva Twitter, despre care compania afirmă că a implicat o persoană din interior.

”Având în vedere amploarea conturilor compromise, nu cred că  este foarte mult, dar deseori vedem în cazul acestui tip de exploatare sofisticată că nu sunt foarte buni la monetizare”, a spus co-fondatorul Elliptic, Tom Robinson.

Atacatorii au postat trei adrese separate de bitcoin şi o adresă pentru criptomoneda Ripple, care nu a primit nicio tranzacţie, a spus Robinson.

Cea mai mare tranzacţie primită de escroci a fost în valoare de 42.000 de dolari, care poate fi urmărită către o platformă japoneză de criptomonede, a arătat Robinson.

CNBC nu  putut verifica cine a trimis bitcoin sau dacă toţi banii au fost rezultatul escrocheriei. Este posibil ca escrocii să fi trimis bani către propriul lor portofel pentru a arăta că au succes.

Robinson a spus că oamenii care au fost păcăliţi erau ”un segment ciudat”.

“Sunt oameni suficient de sofisticaţi pentru a avea criptomonede, pentru că în caz contrar nu ar fi putut să facă plăţi într-o perioadă atât de scurtă de timp, dar totuşi nu suficient de sofisticaţi pentru a recunoaşte o escrocherie.

La scurt timp după ce portofelul a început să primească fonduri, a început să le transfere către adrese diferite. Robinson a spus că escrocii au făcut probabil acest lucru pentru a încasa banii.

Gemini, o platformă majoră de tranzacţionare din SUA, a spus că a trecut pe o listă neagră adresele de bitcoin afectate.

Tweeturile înşelătoare postate miercuri sunt similare cu alte tweeturi înşelătoare din trecut, cu o diferenţă majoră: atacatorii au putut să le posteze de pe conturi verificate compromise cu mulţi urmăritori.

Contul de Twitter al lui Elon Musk a fost primul cont importat care a postat un astfel de tweeter pentru bitcoin. Escrocii l-au avut ca ţintă pe Musk şi în trecut, prin crearea unor conturi false care imitau profilul lui Musk.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.