Hackerii au accesat milioane de conturi ale utilizatorilor Uber anul trecut, însă compania a făcut public acest lucru abia marţi, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2016, două persoane din afara companiei au accesat informaţiile personale a 57 de milioane de utilizatori Uber, inclusiv nume, adrese de mail şi numere de telefon, a anunţat Uber. De asemenea, hackerii au accesat datele permiselor de conducere pentru 600.000 de şoferi din Statele Unite, aceştia fiind şi ei incluşi în numărul total al persoanelor afectate.

Compania nu i-a anunţat pe cei afectaţi de acţiunea hackerilor.

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a afirmat că a aflat recent despre acest incident.

Khosrowshahi, care a preluat funcţia în luna august, a spus că a început deja o investigaţie pentru a stabili de ce nu au fost alertate autorităţile sau cei afectaţi şi a anunţat că doi dintre cei responsabili pentru această situaţie nu mai lucrează în companie. 

Conform Bloomberg, Joe Sullivan, cel care se ocupă cu securitatea datelor nu mai este în companie. Uber însă a refuzat să îi nominalizeze pe cei care au plecat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.