Guvernul va începe în curând negocierile cu asocierea formată din companiile China Communications Construction Company (CCCC) din China, care a construit cel mai lung pod din lume, şi Makyol Insaat Sanayi Turizm din Turcia, pentru construcţia şi operarea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti - Braşov, proiect estimat la 1,36 miliarde de euro, potrivit Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă a anunţat intenţia Guvernului de a începe negocierile pentru autostrada Ploieşti – Braşov, dar nu a indicat companiile. 

CCCC ar putea fi unul dintre constructori, iar Executivul va demara negocierile cu compania chineză, potrivit Profit.ro.

CCCC este unul dintre cei mai mari constructori la nivel mondial, cu afaceri de aproape 80 de miliarde de dolari şi peste 160.000 de angajaţi. Firma a fost implicată în diferite proiecte, printre care şi cel mai lung pod din lume, Danyang–Kunshan Grand Bridge, cu o lungime de 164,8 kilometri, care face legătura între oraşele Beijing şi Shanghai. Podul a costat 8,5 miliarde de dolari.

Dăncilă a anunţat, în şedinţa de Guvern de miercuri, că au fost făcute progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov.

”Deşi guvernele anterioare au tot promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi, în numai câteva luni, am ajuns în faza finală a achiziţiei publice. Recent, conform termenului-limită stabilit, o asociere de firme, cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii, a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov”, a spus premierul, miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.