Guvernul va aloca temporar, din venituri din privatizare, 822 milioane de lei Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, până la finele anului, pentru a finaliza plăţile către beneficiarii schemelor de plăţi directe pentru Campania 2015 şi din care să asigure fondurile în acest an pentru informarea şi promovarea produselor agricole pe plan local şi în ţările terţe, urmând ca suma să fie recuperate de la Uniunea Europeană, a decis Executivul în şedinţa de miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, fondurile sunt alocate pentru efectuarea plăţilor reprezentând prefinanţarea cheltuielilor aferente schemelor de plăţi directe, a măsurilor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a celor de promovare a vinurilor, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va deconta plăţile prin virament în contul beneficiarilor până la 30 noiembrie.

Măsura va stimula totodată gradul de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Suma pusă la dispoziţie de Guvern provine din venituri din privatizare şi va fi rambursată din sumele restituite cu această destinaţie de către Uniunea Europeană.

Ajutorul financiar este alocat temporar, potrivit legii bugetului pe anul 2016, din vărsăminte din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului de către Ministerul Finanţelor Publice şi vine în completarea unor sume alocate anterior, pentru asigurarea unui necesar de fonduri stabilit la suma de 7,6 miliarde lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.