Premierul Ludovic Orban a avut marţi consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Societăţilor Financiare din România pe marginea instrumentelor necesare pentru asigurarea lichidităţilor financiare de care au nevoie companiile pentru relansarea economiei, iar discuţiile s-au concentrat asupra introducerii unui mecanism de finanţare complementar Programului IMM Invest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul Ludovic Orban a avut astăzi consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Societăţilor Financiare din România pe marginea instrumentelor necesare pentru asigurarea lichidităţilor financiare de care au nevoie companiile pentru relansarea economiei”, a informat Guvernul.

La întâlnire au participat şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precum şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

”Discuţiile s-au concentrat asupra introducerii unui mecanism de finanţare complementar Programului IMM Invest. Obiectivul acestui nou mecanism este sprijinirea companiilor pentru a obţine, în condiţii avantajoase, finanţare pentru achiziţionarea de echipamente şi utilaje necesare activităţii. Domeniile avute în vedere sunt IT, cercetare-dezvoltare, agricultură, silvicultura şi pescuit, construcţii, industria prelucrătoare, cu excepţia producţiei de alcool şi tutun, sănătate şi asistenţă socială”, mai informează Guvernul.

Consultările vor continua în perspectiva definitivării acestui mecanism de finanţare, precizează Executivul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.