Executivul a adoptat, luni, o hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). Actul normativ suplimentează bugetul MIPE pe anul acest cu suma de 400 milioane lei, pentru onorarea cererilor de plată/rambursare depuse de beneficiari, pentru acoperirea parţială a sumelor indisponibile la momentul actual, până la rectificarea bugetară aferentă anului 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile sunt necesare pentru eliminarea blocajului financiar generat de imposibilitatea efectuării plăţilor către beneficiari din cauza deficitului de finanţare existent la nivelul autorităţilor de management pentru Programul Operaţional Regional şi pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.