Guvernul Italian s-a oferit să reducă ţinta de deficit bugetar pentru 2019 de la 2,4% din PIB la 2,04% din PIB, a declarat miercuri premierul Giuseppe Conte, iar Comisia Europeană a anunţat că au avut loc progrese, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conte a mers la Bruxelles pentru a preveni adoptatea de către Comisie a unor măsuri disciplinare împotriva Italiei, din cauza proiectului de buget expansionist.

Sub presiunea pieţelor financiare, Conte a propus reducerea ţintei de deficit la 2,04% din PIB.

”În prima sa evaluare, Comisia a apreciat că propunerea este semnificativă”, a declarat Conte după întâlnirea avută cu preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, adăugând că se aşteaptă la un răspuns pozitiv din partea Bruxelles-ului.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat după întâlnire că au avut loc progrese bune.

”Comisia Europeană va analiza acum propunerile primite în această după-amiază, lucrările vor continua în zilele următoare”, a adăugat acesta.

Ministrul de Finanţe Giovanni Tria va continua discuţiile cu Comisia joi, la Bruxelles, a spus purtătorul său de cuvânt.

Italia trebuie să reducă deficitul structural, care exclude cheltuileile excepţionale, cu 0,6% din PIB, în 2019, dar guvernul intenţiona să îl majoreze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.