Guvernul britanic are planuri de repatriere a turiştilor, dacă discuţiile care au loc duminică seara privind salvarea grupului Thomas Cook vor eşua, eventualitate care ar putea provoca scene haotice în staţiuni şi aeroporturi din toată lumea, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorii celei mai vechi companii de călătorii din lume discută duminică seara, la Londra, cu creditorii, în încercarea de a încheia un acord de ultim moment pentru ca Thomas Cook să îşi poată continua activitatea.

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab a declarat la BBC să există planuri de urgenţă pentru a asigura că nimeni nu va rămâne blocat.

Raab a respins speranţele ca guvernul să vină cu o ofertă de salvare a companiei.

Ministerele ”nu intervin în mod sistematic” când companiile dau faliment, cu excepţia existenţei ”unui interes naţional strategic”, a spus acesta.

Raab a arătat că nu vrea să submineze discuţiile de salvare care au loc între conducerea Thomas Cook cu cel mai mare acţionar şi creditorii, în City of London.

Thomas Cook, care gestionează hoteluri, complexuri turistice şi operatori aerieni, are 600.000 de turişti în vacanţă, ceea ce înseamnă că guvernele şi companiile de asigurări ar putea fi obligate să intervină şi să îi aducă acasă, dacă grupul va intra în incapacitate să îşi desfăşoare afacerile.

Problemele financiare ale touroperatorului s-au amplificat în ultimul an, culminând în luna august cu un plan de refinanţare condus de cel mai mare acţionar, compania chineză Fosun.

Dar băncile vor ca grupul să atragă fonduri suplimentare, iar acesta ar putea fi plasat sub administrare specială în câteva zile, dacă nu va găsi 200 de milioane de lire sterline.

Asociaţia Angajaţilor Salariaţi din Transporturi, care reprezintă angajaţii Thomas Cook, cere guvernului să intervină să salveze compania, pe fondul temerilor că prăbuşirea acesteia ar putea duce la blocarea a circa 150.000 de turişti britanici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.