Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Planul de amenajare a spaţiului maritimâ, care vizează mai multe domenii şi stabileşte trei tipuri de zone în vederea conservării şi protejării biodiversităţii şi a valorificării resurselor Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Actul normativ propune armonizarea legislaţiei naţionale cu cea comunitară şi identifică distribuţia spaţială şi temporală a activităţilor şi utilizărilor în apele marine astfel încât autorităţile competente să poată stabili principiile şi obiectivele pe termen lung, în vederea reducerii la minimum a impactului negativ asupra mediului marin şi pentru a susţine dezvoltarea durabilă a economiei albastre”, a transmis, joi, Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Planul are caracter de reglementare şi vizează promovarea unui proces decizional coordonat şi integrat privind dezvoltarea durabilă a regiunii Mării Negre, prin politici sectoriale coerente în domenii precum acvacultură, pescuit, explorarea ţiţeiului, a gazelor şi a altor surse de energie, a resurselor minerale, precum şi pentru producţia de energie din surse regenerabile, transport maritim, extracţia materiilor prime, cercetarea ştiinţifică sau activităţile turistice.

”De asemenea, sunt stabilite cele trei categorii de zone (zone exclusive, zone susceptibile pentru dezvoltare, zone propice) în baza cărora este reglementat un proces instituţional de coordonare şi monitorizare a utilizărilor spaţiului maritim, în vederea conservării şi protejării biodiversităţii şi a valorificării resurselor Mării Negre”, a mai transmis ministerul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.